Veilig slapen 7: de gevaren

Waarom La Leche League misschien de plank heeft misgeslagen

Ik ga dit meteen zeggen: I Doen zoals La Leche League International (LLLI). Dus als ik het heb over Safe Sleep 7: de gevaren, vraag ik je niet om deze absoluut verbazingwekkende, baanbrekende associatie te negeren. Verre van dat! (Er zijn slechts een paar kanttekeningen … lees verder voor meer informatie.)

LLLI is non-profit, niet-gouvernementeel en sinds 1956 helpen ze moeders hun doel van een gezonde, gelukkige baby te bereiken. Vijf sterren!

Hun grotere focus lag aanvankelijk op borstvoeding, dat in de voorgaande generaties uit de mode was geraakt. Een tijdlang, geloof het of niet, werd borstvoeding als ‘vies’, onbetrouwbaar en inferieur aan flesvoeding beschouwd.

Bovendien werd het geassocieerd met de armen, omdat armere gezinnen zich noch een aangewezen voedster noch schone flesvoeding konden veroorloven.

Psst!

Wil je de baby veilig binnen handbereik houden?

Reik naar de Arm’s Reach co-sleeper.

Maar later ging LLLI van start om gezondheidsaanbevelingen voor zuigelingen op te nemen. En daar hou ik van!

Het probleem? Hoewel LLLI waar mogelijk veiligheidsaanbevelingen geeft, mist hun Safe Sleep 7 het doel op een aantal gebieden, vooral met cosleep-gewoonten.

Ik zeg dit niet zomaar. Als expert op het gebied van babyslaap raadpleeg ik constant bijgewerkt aanbevelingen per de American Association of Pediatrics (AAP), evenals collegiaal getoetst onderzoek gepubliceerd op sites zoals de National Institutes of Health (NIH).

Wat ik in de loop der jaren heb ontdekt, is dat er een paar GEWELDIGE tips van LLLI zijn, een paar die misschien opnieuw moeten worden overwogen, en dan een of twee die gewoon het doel missen als het gaat om door AAP ondersteund onderzoek.

Daarom jij behoefte om Veilig slapen 7: de gevaren hieronder te lezen. Onthoud dat veiligheid altijd voorop staat! Hier is de lijst van de LLLI, inclusief mijn door experts ondersteunde kijk op elk.

Baby nog wakker?

Help haar leren Haarzelf om weer in slaap te vallen!

KLIK HIER

Wat is co-slapen voor baby’s?

Co-Slapen kan op twee manieren worden gedefinieerd:

  • Slapen in de nabijheid van een verzorger. (Met andere woorden, de baby/het kind bevindt zich in de kamer en waarschijnlijk dicht bij het bed van de ouders.) OF…
  • Samen met de verzorger in bed slapen, ook wel bedsharing genoemd.

Dat is belangrijk, want wat ik je nu ga vertellen, is waarom sommige van de Safe Sleep 7-gevaren te maken hebben met slapen in bed met de baby, niet met de baby dichtbij houden. Meer daarover in een minuut.

Wat Safe to Sleep/Back to Sleep te zeggen heeft

De Safe to Sleep-campagne (voorheen de Back to Sleep-campagne genoemd) is een geweldige hulpbron en heeft een grote impact gehad op de manier waarop ik mijn kinderen opvoedde En hoe ik mijn op baby’s gerichte bedrijf run.

Veilig slapen heeft geholpen wiegendood te verminderen bij zuigelingen jonger dan 50%. En een van hun aanbevelingen is om niet in hetzelfde bed te slapen als je kleintje.

Veilig slapen 7: de gevaren
Bron: nih.gov

Maar dat betekent niet dat er geen manier is om je baby in de buurt te houden voor het slapen gaan. Dat leidt ons naar…

Kun je VEILIG samen slapen?

Ja jij kan heb de zekerheid dicht bij je kleintje te zijn terwijl je hem veilig houdt.

Wat je in dit geval nodig hebt, is een wieg of cosleeper. Mijn klanten zijn er dol op. Zorg ervoor dat u de veiligst mogelijke wieg voor naast het bed krijgt. En koop het nieuw – veiligheidsnormen kunnen in de loop van de tijd veranderen.

Ik moet hier even de tijd nemen om mijn favoriete co-sleeper/wieg naast het bed te noemen. Het is de Arm’s Reach co-sleeper wieg. Ik ben er dol op omdat het alle punten bevat die ik hieronder ga opsommen. Als je niet voor de Arm’s Reach kiest, is dat prima – zorg er wel voor dat de cosleeper die je koopt alle onderstaande kenmerken heeft:

  • Mesh zijkanten voor ademend vermogen/ademhalingsveiligheid
  • Gemakkelijk toegankelijk, veilig paneel aan de zijkant of een uiteinde zodat u gemakkelijk bij uw baby kunt komen
  • Stevige matras van pediatrische kwaliteit
  • Heeft de juiste maat voor je baby om te groeien

(Wat ik zo leuk vind aan de Arm’s Reach is dat hij alle veiligheidsvoorzieningen heeft, plus meer! Er is bijvoorbeeld heel veel opbergruimte zodat je niet in het donker aan het vissen bent. Bovendien is hij verstelbaar en wordt hij geleverd met een eigen laken – zorg ervoor dat alle lakens die je koopt precies in het bedje passen!)

Veilig slapen 7: wat zijn de gevaren?

Laten we nu eens kijken naar de Safe Sleep 7, de gevaren en of elke aanbeveling een solide hit is of het doel mist voor de slaapveiligheid van uw baby.

1. Niet roken binnenshuis of buitenshuis

Solide hit of mist het doel?

✔ Onze beslissing: STEVIGE SLAG

Ja, ik zal hier de buzzkill zijn. Roken tijdens de zwangerschap is geweest gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen, waaronder een baby met een laag geboortegewicht, vroeggeboorte en prenatale bloedingen.

Nadat Baby is geboren, zal ze worden blootgesteld aan de restanten van tabaksrook op je kleding en huid wanneer je haar vasthoudt. Ook als u buiten rookt, brengt u residu naar binnen. En als u borstvoeding geeft, krijgt uw baby elke keer dat ze borstvoeding geeft nicotine en andere gevaarlijke chemicaliën binnen.

2. Geen alcohol / geen slaperige medicijnen

Solide hit of mist het doel?

✔ Onze beslissing: MIST HET MARK

Ik ben het ermee eens dat drinken een no-no is bij de zorg voor een nieuwe baby –– of je nu borstvoeding geeft of niet –– en dat bepaalde medicijnen, zelfs vrij verkrijgbare medicijnen, slaperigheid kunnen veroorzaken. Dat is voor geen van jullie beiden veilig.

De suggestie bij LLLI lijkt echter te zijn dat dit betekent dat samen slapen in hetzelfde bed gevaarlijker is voor uw baby. Dat is waar, maar mijn aanbeveling is om het te proberen niet co-sleep body-to-body-stijl. Dat bespreek ik hieronder verder.

3. Moeder die dag en nacht borstvoeding geeft

Solide hit of mist het doel?

✔ Onze beslissing: MIST HET MARK

De AAP beveelt moedermelk aan als de enige voedingsbron van een baby gedurende de eerste zes maanden. Dit betekent natuurlijk dat je ’s nachts opstaat om borstvoeding te geven.

LLLI lijkt echter geen onderscheid te maken of dat betekent dat je de baby bij je in bed moet houden, of dat je moet opstaan ​​om je baby te halen. Dus ik moet dit een beslissing van Mixed Message geven. (Lees hieronder voor meer informatie over mijn mening.)

4. Gezonde baby op volledige termijn

Solide hit of mist het doel?

✔ Onze beslissing: STEVIGE SLAG

Er is gewoon geen argument om niet je best te doen om ervoor te zorgen dat je baby gezond geboren wordt. Ik weet dat dit niet altijd mogelijk is. Helaas gebeuren er dingen waar je helemaal geen controle over hebt. Als uw baby wordt geboren met medische problemen, is de minst waarschijnlijk de mogelijkheid, volgens de statistieken, is dat je “iets hebt gedaan” om het genetische probleem te “veroorzaken”.

Niet roken, niet in de buurt zijn van rokers, alleen medicijnen gebruiken die rechtstreeks door uw verloskundige zijn voorgeschreven (dit geldt ook voor OTC-medicijnen), veel rusten en gezond eten zijn allemaal manieren waarop u kunt werken aan een gezonde zwangerschap en een volledige zwangerschap. -term baby. Nogmaals: er is misschien niets dat u kunt doen; dingen gebeuren. Maar gezonde gewoonten zijn altijd de beste keuze, wat er ook gebeurt.

Een gezond geboren baby betekent natuurlijk niet dat samen slapen in bed altijd veiliger is dan met een baby die een medisch probleem heeft. Hieronder meer daarover.

5. Baby op de rug

Solide hit of mist het doel?

✔ Onze beslissing: MIST HET MARK

De Veilig om te slapen (voorheen “Back to Sleep”) campagne beveelt aan dat alle baby’s op hun rug worden gelegd om te slapen, aangezien een lager risico op Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) wordt geassocieerd met een rugslaaphouding.

Ik heb drie belangrijk voorbehouden hier:

  • Een baby met een specifieke gezondheidstoestand, een baby die speciale medische apparatuur moet dragen of bepaalde andere problemen kunnen betekenen dat uw kinderarts andere aanbevelingen heeft voor slaaphouding en tijdsduur. VRAAG ALTIJD uw kinderarts voordat u de gewoonten van de slaaphouding van uw baby verandert.
  • De NIH zegt dat een baby die zich gemakkelijk zelf kan omrollen, veilig op haar buik kan slapen, ervan uitgaande dat ze verder gezond is en daar zelf is gerold. Voorkomen dat ze omrolt door haar naast je op haar rug te houden, is een gevaarlijk advies. Een baby mag nooit gedwongen worden om in welke houding dan ook te slapen.
  • Deze Safe Sleep 7-aanbeveling lijkt niet veel informatie te bevatten over waarom een ​​baby die op haar rug naast je op een bed slaapt, gevaarlijk kan zijn. (Meer daarover hieronder.)

Ze is maar een handomdraai verwijderd.

De Arm’s Reach Co-Sleeper is Hier

6. Geen zweet/geen inbakeren

Solide hit of mist het doel?

✔ Onze beslissing: MIST HET MARK

Het idee achter niet inbakeren begint behoorlijk stevig: een baby die ’s nachts oververhit is, loopt nogal wat groot risico’s. Dus een strakke inbakerdoek met een dikke opvangdeken, in een oververhitte kamer, kan slecht zijn voor Baby.

Echter, “wanneer correct gedaan, kan inbakeren een effectieve techniek zijn om baby’s te kalmeren en slaap te bevorderen”, aldus de AAP. (Meer hierover hieronder.

7. Aanbevelingen voor veilig oppervlak/co-slapen

Solide hit of mist het doel?

✔ Onze beslissing: GEVARENZONE!

Dat klinkt misschien dramatisch, maar hier schiet LLLI echt tekort. Dat komt omdat veel van de aanbevelingen voor veilig slapen gaan over hoe je de baby naast je op het bed of een ander oppervlak moet plaatsen.

Over het algemeen volgen de aanbevelingen nauwgezet de AAP- en Safe to Sleep-richtlijnen, zoals het gebied vrijhouden van speelgoed, kussens en zware dekens; dingen die in de knoop kunnen raken, zoals koorden; Baby op een stevige in plaats van doorzakkende matras leggen; en geen openingen toestaan ​​waar Baby vast kan komen te zitten.

Maar Baby naast je op bed leggen, zelfs met deze voorzorgsmaatregelen, kan GEVAAR betekenen. Dit is waarom.

Wat de AAP te zeggen heeft

De AAP geeft deze richtlijnen. (Deze lijst is NIET uitputtend. Ga naar de site EN vraag uw kinderarts voordat u aanneemt dat u alle veiligheidsbases hebt gedekt.)

  • Plaats baby’s op hun rug om te slapen in hun eigen slaapruimte zonder andere mensen*.
  • Gebruik een wieg, wieg of draagbare speelplaats* met een stevig, plat matras en een hoeslaken. Slaap niet op een bank of fauteuil of in een zitinrichting, zoals een schommel of autoveiligheidszitje (behalve tijdens het rijden in de auto).
  • Houd losse dekens, kussens, knuffels, bumpers en andere zachte voorwerpen uit de slaapruimte.
  • Geef indien mogelijk borstvoeding en vermijd roken.

*Vetgedrukt hier en hieronder is van mij.

Over veilig inbakeren zegt de AAP het volgende:

  • Er is geen bewijs om inbakeren aan te bevelen als een strategie om het risico op wiegendood te verkleinen. Als baby’s ingebakerd zijn, leg ze dan altijd op de rug. gewichtd doeken, verzwaarde kleding of verzwaarde voorwerpen op of in de buurt van de baby zijn niet zabijv en niet aanbevolen. Wanneer een baby tekenen vertoont van een poging om te rollen (wat meestal gebeurt na 3 tot 4 maanden, maar kan eerder gebeuren), is inbakeren niet langer gepast.Teomdat dit het risico op verstikking kan vergroten als de ingebakerde baby naar de buikligging rolt.

Wees alsjeblieft erg voorzichtig van bovenstaande richtlijnen! Met name de vetgedrukte … maar als experts zou AAP de go-to-source moeten zijn voor de veiligheid van baby’s slapen, naar mijn mening en andere experts. Inbakeren is een knuffelige en beproefde manier om te kalmeren nieuw baby’s. Ik heb meer informatie over inbakeren op mijn blog… check it out!

Het komt neer op

Daar Zijn manieren om veilig samen te slapen. Volgens de experts kun je het beste samen slapen met Baby bij jou in de buurt, maar niet bij jou in bed. Met andere woorden, kamer delen is geen bed delen.

Vergeet niet om altijd de kinderarts van uw kind te vragen om advies dat u hebt gelezen of gehoord te bevestigen. (Ja, zelfs de mijne! Ik moedig mijn moeders aan om te vragen, vragen, vragen!)

Nu je het hebt gehoord Veilig slapen 7: de gevaren, wat denk je? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Slaapzak baby
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart