Als je je aanpast aan het slaapgedrag van je kleintje, maak je je misschien zorgen als je baby alleen slaapt met een fles in de mond? Je vraagt je misschien vaak af: is het veilig? Kan ik de gewoonte doorbreken?
Geen zorgen. Begrijp dat dit zeer veel voorkomende zorgen zijn bij ouders. Vaak valt een kleintje in slaap tijdens het voeden, gewoon voor comfort. Onthoud dat ze sinds de geboorte gezellig in je schoot liggen terwijl ze in slaap vallen. Dit staat bekend als slaapvoeding of droomvoeding, wat zorgt voor een vertrouwde en ontspannende kalmte waaraan ze gewend zijn.
Het voeden van je bundel van vreugde in een slaperige toestand kan iets zijn dat je gedwongen voelt om te doen als ze weigeren te snoozen als ze niet kunnen eten of als ze weigeren te zuigen als ze wakker zijn. Als je baby afhankelijk is van de fles om in slaap te vallen, en het is een noodzakelijke ondersteuning geworden, zou je moeten overwegen om de cyclus te doorbreken. Introduceer betere downtime-routines, om te voorkomen dat ze blijven snoozen met de fles nog in de mond.
Soms merk je dat je baby tijdens het voeden in slaap valt om vervolgens wakker te worden terwijl hij naar de fles reikt om weer in slaap te vallen. Sommigen van jullie zijn al te bekend met lange, rusteloze nachten die zich naar je huilende baby moeten haasten als ze plotseling wakker worden en het enige dat hun frustratie wegneemt, is door die fles weer in hun kaak te steken. Zeker, het werkt. Dus, wat is het probleem?
Waarom zou je je baby niet in slaap laten vallen met een flesje in de mond?
Welnu, er zijn opmerkelijke redenen waarom u de gewoonte zou willen voorkomen en vermijden.
Frequent wakker worden ’s nachts. Uiteindelijk kan het patroon leiden tot problemen zoals een onderbroken slaap. Ja, een voedings-slaaproutine kan zelfs resulteren in een verstoorde rust, waardoor u en uw kind nog meer van streek raken. Als je baby alleen weet hoe hij in slaap moet vallen met een fles in zijn mond, zal hij die fles nodig hebben als hij tussen slaapcycli doorgaat. Omdat baby’s veel korte slaapcycli hebben, leidt dit tot frequente nachtelijke ontwaken. Hier is meer informatie over baby leren zichzelf te kalmeren.
Ondervoeding kan een daaruit voortvloeiend risico zijn. Als je vermoeide baby in slaap valt voordat de fles leeg is, kan ondervoeding een probleem zijn of overvoeding kan een probleem zijn als hij actief aan het zuigen is terwijl hij in slaap is gevallen. Symptomen van gastro-intestinale problemen die voortkomen uit overvoeding worden soms verward met zure terugvloeiing, allergie of intolerantie.
Een slechte tandheelkundige gezondheid is een andere inzet. De slikfrequentie neemt af tijdens de slaap, dus melk, sappen en andere zetmeelrijke vloeistoffen kunnen zich in de mond van het kind verzamelen, voedende bacteriën die gedijen op suiker en zuren creëren die leiden tot tandbederf en gaatjes. Hoewel melktanden tijdelijk en klein zijn, zijn ze superkritisch. Ze ondersteunen de fysieke structuur van de mond en het gezicht, en wanneer ze voortijdig beschadigd of verloren gaan, kan dit mogelijk problemen veroorzaken met kauwen, spreken en glimlachen. Wees dus voorzichtig en verwaarloos die kleine bijtende toppen niet.
Tip voor ouders: Zorg ervoor dat je de tanden van je kleintje dagelijks poetst en vooral voor het slapen gaan om een uitstekende mondgezondheid te bevorderen!
Oor infecties. Baby’s die in bed uit een fles drinken, hebben een grotere kans op een oorontsteking, met name van de buis van Eustachius, het kanaal dat uw middenoor met de achterkant van uw keel verbindt. als er vloeistof in de opening druppelt, kan dit na verloop van tijd problemen veroorzaken. Houd er rekening mee dat uit onderzoeken blijkt dat baby’s die slaapvoeding krijgen, meer kans hebben op het ontwikkelen van astma en andere luchtwegaandoeningen.
Aspiratie risico. Evenzo verhoogt het voeden in een slaperige toestand het risico op aspiratieproblemen als een kind overmatige vloeistoffen inademt in de longen. Omdat hun kleine luchtwegen ervoor zorgen dat ze gaan kokhalzen en stikken, is het gevaar nog groter als uw kind alleen slaapt.
Realiseer je dat de meeste baby’s soms zonder problemen in slaap vallen met een fles. Er is dus geen reden tot alarm of paniek als u ze af en toe betrapt terwijl ze aan het eten zijn. Toch wordt u aangemoedigd om de neiging eerder dan later in te perken.
Dus hoe stop ik met flesvoeding om te slapen?
Slaapvoeding kan door een baby worden geleid om zichzelf gerust te stellen of door een voogd worden geleid, meestal als gevolg van een poging om problemen op te lossen om uw kind tot rust te laten komen.
Totdat uw kleintje leert hoe hij zelf in slaap kan vallen, zal hij ’s nachts voortdurend wakker worden, op zoek naar zijn rekwisiet. Het is belangrijk om de cyclus zo vroeg mogelijk te doorbreken. En het spenen van een kleintje van eten naar slapen kan zeker zwaar zijn, maar het kan worden gedaan. Het vereist standvastigheid en aanpassingen om zich aan te passen en productief op de veranderingen te reageren.
Als uw kind afhankelijk is geworden, zal er mogelijk een periode van gedoe en protest zijn, maar maak u geen zorgen. Doorzettingsvermogen en vasthouden aan je plan is de sleutel tot vooruitgang. U kunt uw kind op een aantal manieren van de fles afhelpen en rustig laten inslapen.
Geen fles meer. Leg ten eerste nooit een flesje in bed of wieg bij je kindje!
Verplaats de voeding. Een andere tactiek is om de fles als eerste stap van de bedtijdroutine te geven, in plaats van deze te gebruiken om de slaapreeks af te bouwen. Omgeving is belangrijk, dus overweeg om de voeding helemaal buiten de slaapkamer te plaatsen. Als uw kind oud genoeg is om het te begrijpen, praat er dan met hem over en leg uit hoe belangrijk het is om de fles vlak voor het slapengaan op te geven.
Weersta de drang om je baby te ‘redden’. Houd er rekening mee dat het leren van een nieuwe manier van slapen voor iedereen avontuurlijk en uitdagend zal zijn. Net als bij het leren van een nieuwe vaardigheid, hoeft u het proces niet te haasten. Het zal komen. En omdat dit een grote verandering is, moet u er rekening mee houden dat uw kind in het begin zal huilen. Weersta de behoefte om naar binnen te rennen en je baby meteen te erkennen. Geef ze in plaats daarvan een paar minuten de tijd om te wennen aan het slapen zonder fles, voordat je ze kalmeert. Dit moet niet worden verward met de Cry It Out-methode, een veelgebruikte slaaptrainingstechniek waarbij je je baby neerlegt en pas reageert of naar zijn huilen kijkt als hij stil is of diep slaapt.
Verwijder geleidelijk de fles om te slapen. In plaats van harde methoden zoals CIO, stel ik een zachtere aanpak voor, waarbij je het niet hoeft te verdragen je baby lange tijd te laten huilen. Je kunt bij je baby blijven en ze af en toe sussen met stem of aanraking, en ze geleidelijk leren hoe ze flesloos in slaap kunnen vallen. Elke inconsistentie kan een tegenvaller veroorzaken. en je zou onbedoeld een kind kunnen programmeren om te huilen om eten. Dat willen we absoluut niet, dus zorg ervoor dat je bereid bent streng en toegewijd te blijven aan het plan! Hoe meer oefening jullie beiden krijgen, hoe beter het zal zijn!
Je vraagt je misschien af wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de buik van je kind niet knorert in de kleine uurtjes van de nacht. Houd ze rechtop en probeer de voeding ongeveer 30 minuten voordat ze gaan slapen in te plannen om hun honger te stillen.
…Hou gewoon af van het presenteren van de fles.
Tip voor ouders: als uw kind klaar is om over te stappen op een drinkbeker, laat ze er dan zelf een kiezen om de overgang leuker en interessanter te maken. Ze zijn misschien minder geïntimideerd als ze enthousiast zijn om hun nieuwe favoriete grote kinderbeker te gebruiken.
Wanneer kun je beginnen met slaaptraining?
Als je je afvraagt wanneer het juiste moment is om met slaaptraining te beginnen, dan is het antwoord NU. Hoe langer je wacht, hoe vaster de gewoonte zal zijn en hoe moeilijker het zal zijn om te doorbreken. De meeste baby’s kunnen tussen de 3 en 6 maanden ’s nachts doorslapen. Zelfs als je 3 maanden oude nog steeds die ene nacht voeding nodig heeft, betekent dat niet dat ze de hele nacht wakker moeten zijn, dus ze zijn nog steeds een goede kandidaat voor slaaptraining.
Weet je niet zeker of je baby klaar is voor slaaptraining? Mail me maar.
Zelfs als je je peuter nog in slaap voedt, is het nooit te laat!
De best mogelijke mama zijn kost altijd tijd en geduld, maar als je extra ondersteuning nodig hebt, probeer dan onze effectieve technieken om je baby goed te laten slapen zonder afhankelijk te zijn van de fles. Verbeter de slaapcycli van uw kleintje door essentiële vaardigheden te leren om zelfstandig te vallen, door een bezoek te brengen aan onze Babyslaapconsulent. diensten pagina. Meld u aan en maak gebruik van onze coachingdiensten en u en uw kleintje zullen sneller genieten van lange en vredige slaaprondes dan u met uw ogen kunt knipperen!