Baby gaat niet meer slapen zonder borstvoeding

Natuurlijk houden we allemaal van knuffelen met baby’s, maar we houden ook van slapen! Hoe graag je je kleintje ook dichtbij je houdt, je moet ook een oogje dichtknijpen om voor jezelf te zorgen. Het enige probleem is: jouw baby gaat niet meer slapen zonder borstvoeding!

Ik denk dat velen van ons in deze situatie hebben gezeten (inclusief ikzelf!). Je geniet van een borstvoedingssessie met je baby en ze beginnen in slaap te vallen. Je denkt bij jezelf: “Dit is het moment!” Alleen zodat je baby huilend wakker wordt zodra je hem in de wieg legt. Wassen, spoelen, herhalen.

Voel je getroost door het feit dat je niet de enige bent in deze frustratie! Ik heb genoeg moeders gehad die me toevertrouwden dat hun baby niet zal slapen zonder borstvoeding. Maar wat kun je doen om je baby te laten slapen zonder borstvoeding te geven?

Moet je je baby verzorgen om te slapen?

Het korte antwoord is nee. Wacht even, laat het me uitleggen!

Ik hield van niets liever dan die extra knuffels ’s nachts stiekem met mijn beide baby’s toen ze klein waren terwijl we borstvoeding gaven. Maar een ENORME fout die ik maakte met mijn eerste baby was om haar in slaap te voeden!

Begrijp me niet verkeerd – je moet je baby verzorgen, knuffelen, wiegen en van je baby houden om hem te helpen in slaap te vallen! Als ik zeg, geef je baby geen borstvoeding om te slapen, dan bedoel ik: laat ze dat niet doen val slapend in je armen.

Bekijk het vanuit het perspectief van je baby. Je wordt dicht tegen je aan geknuffeld met iemand van wie je houdt, gewikkeld in een warme deken en genietend van je favoriete drankje. Je wordt dan zelf wakker in een donkere kamer. Je zou waarschijnlijk ook een beetje bang zijn!

Zo voelt het voor je baby om wakker te worden nadat hij in slaap is gewiegd. Je bedoelt het goed (en natuurlijk geen oordeel! Ik denk dat de meesten van ons deze fout hebben gemaakt), maar ze voeden totdat ze diep in slaap zijn, helpt jou of je baby niet om een ​​betrouwbaar slaapschema te behouden.

Enkele andere dingen die u momenteel kunt doen om uw baby te helpen slapen, zijn:

  • Ze rocken.
  • Ze fluisteren of zingen.
  • Door de kamer ijsberen met ze in je armen.

Deze dingen, hoe graag jij en je baby er ook van houden, zullen je baby niet helpen om alleen te slapen. Wat nu

Dus wat moet ik doen als mijn baby niet meer wil slapen zonder borstvoeding?

Het lijkt misschien alsof je nooit meer zult slapen (maar dat zal wel!). Geloof me als ik zeg dat ik daar ben geweest, dat heb gedaan.

Je baby voeden is iets moois dat niet alleen je baby voedt, maar ook de band tussen jullie versterkt. Hoewel u uw baby zo goed mogelijk verzorgt, knuffelt en troost, lopen u en vele anderen misschien de voordelen van een onafhankelijk slaaptrainingsprogramma mis.

Vanaf nu weet je baby dat als je ze in hun wieg legt en ze worden wakker, je er meteen bent om ze weer in slaap te brengen. Stel je eens voor wat een slaaptraining voor jullie beiden kan betekenen! Het geeft je baby de onafhankelijkheid en het vertrouwen om de hele nacht door te slapen, en geeft je ook je broodnodige oogje dicht. Vaarwel eindeloze koppen koffie!

Zal slaaptraining mijn baby helpen slapen zonder borstvoeding te geven?

Als je baby eenmaal in slaap valt in zijn eigen wieg, wordt hij op dezelfde plek wakker. Dit is precies wat je wilt! Gedurende de nacht zullen baby’s, net als volwassenen, meerdere keren wakker worden terwijl ze door slaapcycli gaan. Als ze in hun eigen bedje in slaap vallen, zullen ze niet bang of verrast zijn als ze zonder jou wakker worden.

Als je merkt dat je baby moeite heeft om in slaap te vallen, tenzij hij borstvoeding geeft, dan is slaaptraining iets voor jou. De dagen van bedtijdangst zijn allang voorbij, want je kleintje zal leren om zichzelf te kalmeren en te genieten van een goede nachtrust zonder afhankelijk te zijn van borstvoeding!

Op zoek naar begeleiding? Bel een Expert!

Alle baby’s verdienen het om er zeker van te zijn dat ze ’s nachts alleen in slaap kunnen vallen. Slaaptraining voor baby’s is mijn specialiteit, aangezien ik een gediplomeerde baby- en peuterslaapconsulent ben. Niets maakt me gelukkiger dan te weten dat ik een baby en zijn familie kan helpen om van een goede nachtrust te genieten.

Als je baby niet meer wil slapen zonder borstvoeding, laat een vakman begeleid je baby naar een onafhankelijke slaap. Je baby wordt getraind in slaap met beproefde en zachte methoden die een aanzienlijke verandering in je stressniveaus zullen veroorzaken.

klaar om te beginnen? Bekijk mijn slaappakketten–>

Slaapzak baby
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart