Slaap door de nacht en dutjes

Als uw slaapschema van 15 maanden oud verkeerd is, kan dit grote schade aanrichten in uw huishouden. Maar het juiste schema kan uw peuter helpen de hele nacht door te slapen en langere dutjes te doen. Veel peuters van deze leeftijd beginnen een van hun dutjes te laten vallen, wat de dingen uitdagender kan maken. Dit artikel deelt alles wat je moet weten over het slaapschema van je baby van 15 maanden oud. Help ze langer te slapen en gelukkiger te zijn!

In dit artikel:

Hoeveel slaap hebben kinderen van 15 maanden nodig?

De meeste peuters van 15 maanden oud 13-14 uur slaap per dag nodig, inclusief 11-12 uur ’s nachts en 2-3 uur overdag. Op deze leeftijd slapen peuters de hele nacht door en doen ze dutjes van 2-3 uur.

Natuurlijk hebben veel peuters meer of minder slaap nodig dan gemiddeld. Dus als je peuter meer of minder dan 13-14 uur slaapt in een periode van 24 uur, als hij gelukkig is, is het meer dan waarschijnlijk prima. De beste manier om te weten of je peuter genoeg slaapt, is door te kijken naar zijn humeur, gedrag en andere tekenen van oververmoeidheid. Hoewel driftbuien bij peuters veel voorkomen, hebben oververmoeide baby’s er vaker last van.

Slaapschema van 15 maanden oud Wekvensters en wektijd

De meeste baby’s van 15 maanden gaan over op één dutje als ze dat niet deden toen ze 14 maanden oud waren. Het Wake-venster, of de wakkere tijd, is meestal 4,5 tot 5 uur, zowel voor als na hun dutje. Houd er rekening mee dat als uw peuter geen dutjes van 2,5 tot 3 uur doet, het moeilijker zal zijn om een ​​wekperiode van 4,5 uur te krijgen die past bij zijn schema.

Als je een ongelukkige ouder bent en je peuter slaapt ‘slechts’ 11 uur ’s nachts en twee uur overdag, dan kan het ontwaakvenster van je peuter 5,5 uur voor en na het dutje zijn. Dit is een van de moeilijkere schema’s voor veel gezinnen!

Hoeveel dutjes moet een kind van 15 maanden doen?

Veel baby’s van 15 maanden zijn klaar om een ​​dutje te laten vallen en over te gaan op een schema van 1 dutje. De gemiddelde leeftijd om over te gaan op één dutje is ongeveer 15 maanden. Als je peuter er echter nog niet klaar voor is, is dat ook goed! Gebruik in plaats daarvan het slaapschema van 14 maanden oud. Het beste wat u kunt doen, is wachten tot u tekenen ziet dat u terugvalt naar één dutje voordat u hun slaapschema wijzigt, omdat te vroeg overstappen nachtelijk wakker worden en andere slaapproblemen kan veroorzaken.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in…

3 manieren om over te stappen van 2 dutjes naar 1 dutje – Vind de juiste manier voor je peuter

Hoe laat moet een kind van 15 maanden naar bed gaan?

De meest voorkomende bedtijd voor een kind van 15 maanden is van 19:00 tot 20:00 uur. Als je bedtijd eerder is dan 19:00 uur, heb je misschien een valse start waarbij ze 30-90 minuten later wakker worden alsof bedtijd een “dutje” is. Als uw peuter later dan 20.00 uur naar bed gaat, kan vroeg wakker worden een probleem zijn als hij oververmoeid is voor het slapengaan.

Als uw bedtijd vroeger of later is dan het normale bereik, en slaap is Goed in je huishouden, het is niet nodig om het te veranderen.

Waarom duurt het zo lang voordat mijn kind van 15 maanden voor het slapengaan in slaap valt?

Als je kind van 15 maanden er lang over doet om in slaap te vallen voor het slapen gaan, betekent dit waarschijnlijk dat het tijd is om een ​​dutje te laten vallen en over te gaan op een dutje.

Zodra de wekperiode van uw peuter de 4 uur overschrijdt, is er simpelweg NIET genoeg tijd op een dag om twee dutjes te doen En laat ze ’s nachts 10 uur slapen. Als je in de verleiding komt om je peuter melatonine te geven omdat hij zo lang voor het slapengaan wakker is, overweeg dan om een ​​van zijn dutjes te laten vallen en in plaats daarvan een van de onderstaande voorbeeldschema’s te gebruiken.

Voorbeeld slaapschema’s van 15 maanden oud

Het juiste slaapschema van 15 maanden oud kan uw peuter helpen de hele nacht door te slapen, overdag langer te dutten en over het algemeen gelukkiger te zijn. Gebruik deze voorbeeldschema’s om u te helpen de juiste te vinden voor uw unieke situatie.

Voorbeeld slaapschema voor 1 dutje

In mijn meer dan 15 jaar ervaring als slaapconsulent is 15 maanden een veel voorkomende leeftijd om een ​​dutje te laten vallen en over te gaan op een schema van 1 dutje. Houd er rekening mee dat als uw peuter “slechts” een dutje van 2 uur doet (wat volkomen normaal is), u zich wilt houden aan de wekvensters van 5 uur en streeft naar een nacht van 12 uur.

Als uw kind echter een dutje van 2,5 tot 3 uur doet, kunt u een wake-venster van 4 tot 4,5 uur voor het dutje en 4,5 tot 5 uur wakker maken voordat het naar bed gaat (of vice versa als dit beter voor hem of haar werkt).

Zoals ik hierboven al zei, als je peuter ’s nachts 11 uur slaapt en “slechts” 2 uur dut, heb je misschien 5,5 uur wakker nodig. Het hangt allemaal af van hoeveel slaap je peuter nodig heeft in totaal. Wees niet bang om de uniciteit van uw kind te omarmen!

Hier is een veelgebruikt schema van 1 dutje om te overwegen:

TijdWake-vensterActiviteitSlaap lengte
07:00Wakker worden*
11:304,5 tot 5 uurDutje2 tot 3 uur
19:004,5 tot 5 uurBedtijd
(In slaap tegen deze tijd)
12 uren

* Moet je je peuter wakker maken? Bij een schema van 1 dutje is het niet zo nodig om je peuter wakker te maken en kun je hem meestal laten slapen. Als uw peuter echter routinematig langer dan 12 uur ’s nachts slaapt en korte dutjes doet, wilt u misschien de nachtelijke slaap beperken om “wat over te laten” voor overdag. Hun totale slaap zal relatief constant blijven, dus sommige peuters kunnen overdag of ’s nachts “te veel” slapen, wat een negatieve invloed heeft op de ander.

Voorbeeld slaapschema van 1 dutje bij maaltijden

Nogmaals, veel klanten willen weten hoe ze maaltijden kunnen inpassen om hun peuter klaar te stomen voor succes door de nacht door te slapen en lange, luxueuze dutjes te doen. Hier is een typisch schema van 1 dutje met maaltijden:

TijdWake-vensterActiviteitSlaap lengte
07:00Wakker worden*
07:30Ontbijt + Melk
9:30 ‘S OCHTENDSTussendoortje + Melk
11:30Lunch + Melk
12:00 uur5 urenDutje2 tot 3 uur
03:00Grote Snack + Melk
(tweede lunch)
17:00 uurKleine snack
(indien nodig)
18:00 uurDiner + Melk
19:005 urenBedtijd
(In slaap tegen deze tijd)
11 tot 12 uur

* Moet je je peuter wakker maken? Bij een schema van 1 dutje is het niet zo nodig om je peuter wakker te maken en kun je hem meestal laten slapen. Als uw peuter echter routinematig langer dan 12 uur ’s nachts slaapt en korte dutjes doet, wilt u misschien de nachtelijke slaap beperken om “wat over te laten” voor overdag. Hun totale slaap zal relatief constant blijven, dus sommige peuters kunnen overdag of ’s nachts “te veel” slapen, wat een negatieve invloed heeft op de ander.

Download onderstaand voorbeeldschema door erop te klikken en vervolgens met de rechtermuisknop te klikken:

15 maanden oud slaapschema met maaltijden/voedingen

Voorbeeldschema’s voor peuters per maand voor alle leeftijden

Als je peuter om 07.30 uur wakker wordt, overweeg dan om ons slaapschema van 16 maanden oud te gebruiken. En wist je dat we voorbeeldschema’s voor peuters per maand hebben voor alle leeftijden? Bekijken!

Wat moet je doen als je peuter 12 uur niet kan slapen?

Ten eerste, weet dat zelfs als je peuter nooit 12 uur ’s nachts heeft geslapen volgens een schema van 2 dutjes, dit niet betekent dat ze dat niet zullen doen als ze een schema van 1 dutje hebben. Mijn zoon begon pas 12 uur ’s nachts te slapen toen we van twee dutjes naar één dutje gingen! Zorg ervoor dat je ze 2-3 weken de tijd geeft om zich aan het nieuwe schema aan te passen voordat je het opgeeft!

Als je peuter ’s nachts geen 12 uur lijkt te slapen en je hem minstens twee weken de tijd hebt gegeven om zich aan te passen, moet je misschien je wekvensters aanpassen om langer te zijn dan voorlopig comfortabel is. Meestal is het het beste om een ​​kortere wake-window te hebben voor het dutje en een langere na het dutje, maar niet altijd. Misschien moet je echter experimenteren, want door de jaren heen heb ik gezien dat alle verschillende soorten schema’s werken!

Waarom sommige kinderen van 15 maanden te vroeg wakker worden

Als je kind van 15 maanden ’s ochtends te vroeg wakker wordt, zijn er een paar veelvoorkomende redenen:

  • Oververmoeidheid voor het slapen gaan – Is het wekvenster van uw peuter te lang voor het slapengaan? Dit is de #1 reden om de volgende dag te vroeg wakker te worden. Verkort de wake-window vlak voor het slapen gaan. Als je peuter huilend wakker wordt, is dit de meest waarschijnlijke reden.
  • Honger – Als je het avondeten te vroeg aanbiedt (bijvoorbeeld 16.30 of 17.00 uur), is dit een veelvoorkomende reden om te vroeg wakker te worden. Idealiter is het diner, indien mogelijk, niet eerder dan 18:00 uur. Terwijl sommige peuters 13 uur zonder eten kunnen, kunnen sommige peuters dat gewoon niet.
  • zonsopkomst – Het is de bedoeling dat we opstaan ​​met de zon en gaan slapen met de zonsondergang. Onnatuurlijk licht heeft ervoor gezorgd dat al onze bedtijden later dan natuurlijk zijn geworden. Kinderen die gevoelig zijn voor licht kunnen te vroeg wakker worden als de zon door hun ramen begint te schijnen. Overweeg kamerverduisterende tinten, jaloezieën of gordijnen.

Hoewel er een paar andere redenen zijn waarom uw peuter te vroeg wakker wordt, zijn dit de meest voorkomende boosdoeners.

Waarom worden sommige kinderen van 15 maanden ’s nachts wakker en kun je slaaptraining doen?

Er kunnen veel redenen zijn waarom uw peuter ’s nachts wakker wordt. Terwijl jij kan doe slaaptraining, dat lost niet op elk oorzaak. Zorg ervoor dat u de rechts probleem! Bekijk ons ​​artikel Top 15 redenen waarom uw baby ’s nachts wakker wordt. Houd er rekening mee dat als je peuter slapeloosheid heeft (ook wel een gespleten nacht genoemd), dit een groot teken is dat het waarschijnlijk tijd is om over te stappen op één dutje!

Veelgestelde vragen over slaapschema voor 15 maanden oud

Is 15 maanden te vroeg voor één dutje?

Nee, het is niet te vroeg voor een dutje, maar zorg ervoor dat je peuter klaar is voor 4,5 tot 5 uur wake-vensters. Sommige peuters zijn pas klaar als ze 16-17 maanden oud zijn.

Hoe lang moet een dutje van 15 maanden oud zijn?

Kinderen van 15 maanden slapen elke dag in totaal 2 tot 3 uur.

Hoeveel dutjes moet een kind van 15 maanden doen?

Veel kinderen van 15 maanden doen slechts één dutje, hoewel een klein percentage nog steeds twee dutjes doet.

Hoeveel slaap overdag voor kinderen van 15 maanden?

Slaap overdag voor kinderen van 15 maanden zou in totaal 2 tot 3 uur moeten zijn.

Hoe lang kan een kind van 15 maanden wakker blijven?

Wake-vensters voor kinderen van 15 maanden zijn meestal 4,5 tot 5 uur als ze overgaan van twee dutjes naar één dutje.

Hoe laat moet een kind van 15 maanden naar bed gaan?

Een typische bedtijd voor een kind van 15 maanden is tussen 19:00 en 20:00 uur.

Waarom wordt mijn kind van 15 maanden elke nacht huilend wakker?

Ben je onlangs overgestapt op één dutje? Als dat zo is, is dat de meest waarschijnlijke reden dat uw kind van 15 maanden elke nacht wakker wordt bedtijdhet is te laat. Verplaats de bedtijd 20-30 minuten eerder om te zien of het verbetert.

Is een slaapregressie normaal na 15 maanden?

Nee, er is meestal GEEN slaapregressie van 15 maanden. Meer dan waarschijnlijk verandert uw peuter zijn slaapschema, wat kan lijken op een slaapregressie. Slapeloosheid is bijvoorbeeld een onfeilbaar teken dat het tijd is om een ​​dutje te doen.

Waarom wordt mijn kind van 15 maanden ’s nachts wakker en kan ik slaaptraining doen?

Er kunnen veel redenen zijn waarom uw peuter ’s nachts wakker wordt. Terwijl jij kan slaaptraining doen, dat lost niet elke reden op. Los De .. Op rechts probleem! En lees zeker ons artikel Top 15 redenen waarom je baby ’s nachts wakker wordt. Houd er rekening mee dat als je peuter slapeloosheid heeft (ook wel gespleten nacht genoemd), dit een groot teken is dat het waarschijnlijk tijd is om over te stappen op één dutje!

Hoeveel melk moet een kind van 15 maanden drinken?

Peuters moeten 16-20 oz melk per dag drinken tot ze 5 jaar oud zijn volgens de Amerikaanse Academie voor Kindergeneeskunde. Hoewel koemelk de meest voorkomende is, zijn er tegenwoordig veel opties. Het type melk dat u aanbiedt, moet minimaal 8 gram eiwit per portie bevatten. Pas dus op met melkvervangers en de hoeveelheid suiker.

Is het veilig om melatonine van 15 maanden oud te geven?

Over het algemeen hoeft u uw kind jonger dan 3 jaar geen melatonine te geven. Zet ze in plaats daarvan op het juiste schema. Als de bedtijd van je peuter te laat is of als je peuter er te lang over doet om in slaap te vallen, is het waarschijnlijk tijd om een ​​dutje te doen. Zie hierboven.

Slaapzak baby
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart